Live Streaming Anugerah MeleTOP Era 2017 AME

Powered by WP Review

Anugerah MeleTOP Era 2017 AME

Live Streaming Anugerah MeleTOP Era 2017 AME – Satu kategori baharu iaitu Si Cilik Meletopdiperkenalkan dalam Anugerah MeleTOP Era (AME) 2017 yang bakal berlangsung pada 23 April depan. Kategori berkenaan menyenaraikan 20 anak pasangan selebriti yang popular di media sosial yang akan berentap pada pencalonan awal.

Antara kanak-kanak popular yang dicalonkan ialah anak pasangan Awal Ashaari & Scha Al Yahya iaitu Lara Alana, Aaisyah Dhia Rana (Rozita Che Wan & Zain Saidin), Yusuf Iskandar (Hairul Azreen & Hanis Zalikha), dan Aisy Mateen (Yana Samsudin & Fadzil Zahari).

Live Streaming Anugerah MeleTOP Era 2017 AME

Menurut Ketua Format dan Program Realiti Astro, Namanzee Harris, penambahan kategori baharu itu cukup bertepatan dengan trend media sosial ketika ini.

“Bersesuaian dengan penjenamaan AME yang mengangkat personaliti dan karya paling hit, penambahan kategori baharu Si Cilik MeleTOPdilihat mengikut trend masa kini.

“Keletah anak selebriti tempatan sering mendapat perhatian luar biasa sehingga mampu meraih populariti yang tidak perlu dipertikaikan,” ujarnya kepada mStar Online.

Live Streaming Keputusan Anugerah MeleTOP Era (AME) 2017

Neelofa dan Nabil akan bergandingan sebagai hos dalam Anugerah Meletop Era 2017 pada 23 April depan. FOTO: Shaari Che Mat

Namanzee ditemui pada sidang media Anugerah Meletop Era (AME) 2017 yang diadakan di Mango’s Paradise Cafe, Trec KL, Selasa.

Live Streaming Anugerah MeleTOP Era 2017 AME

Siaran Langsung AME 2017 memperkenalkan 17 kategori pencalonan.

Pada majlis tersebut Nabil Ahmad dan Neelofa diumumkan sebagai hos anugerah itu.

Selain Si Cilik Meletop, antara pencalonan lain ialah Lagu MeleTOP, Penyanyi MeleTOP, Group/Duo MeleTOP, Program Radio MeleTOP, Penyampai Baru Radio MeleTOP, Filem MeleTOP, Bintang Filem MeleTOP, Drama MeleTOP, Pelakon TV MeleTOPdan Program MeleTOP.

Turut diperkenalkan Hos,  Bintang Online, Artis Baharu, Artis Lawak, Couple dan Fesyen MeleTOP.

Sementara itu, Namenzee berkata, mereka masih mengekalkan format menghakiman seperti tahun lalu yang membuka penyertaan kepada semua syarikat penyiaran televisyen dan radio tempatan, syarikat rakaman, penerbit dan artis. Live Streaming Anugerah MeleTOP Era 2017 AME

Live Streaming Anugerah MeleTOP Era 2017 AME

“Penyertaan telah dinilai oleh penal juri jemputan khas yang berpengalaman sekali gus bertanggungjawab memilih 20 calon awal dalam setiap kategori,” ujarnya.

Undian fasa pertama untuk menyenaraikan lima calon terbaik daripada 20 pencalonan awal dibuka bermula pada 21 Februari hingga 19 Mac depan.

Pusingan kedua untuk menentukan pemenang akan dibuka pada 28 Mac hingga 23 April depan.

AME 2017 akan diadakan di Stadium Malawati Shah Alam, pukul 9 malam yang akan disiarkan secara langsung menerusi saluran Astro Ria, Ria HD dan Astro on the Go. – mStar

loading...